0736871087
astrology.daniel@gmail.com

La ce (NU) folosește horoscopul și ce este de fapt astrologia

Astrologia Trezirii Sufletului

La ce (NU) folosește horoscopul și ce este de fapt astrologia

Pe scurt, astrologia este o știință ezoterică, spirituală, ce are drept scop autocunoașterea profundă, a minții și a sufletului. Principiile și legile ei de funcționare nu au aproape nimic de a face cu principii fizice, cauză din care în epoca de decădere spirituală care înca mai există pe această planetă, astrologia a fost marginalizată și desconsiderată; sau, mai rău, degenerată sub forma horoscopului.

Ce este horoscopul? O tentativă speculativă de a capta atenția semipasionaților de ocultism (sau a celor care au o geană de înclinație spre spiritualitate) și de a face vânzare ziarelor/revistelor sau emisiunilor unde el este publicat. Principiile pe care se construiește un horoscop (atenție, asta în cazurile când se ține cont de ele!) sunt foarte generale, tocmai pentru că acesta urmărește să ”acopere” o masă imensă de oameni (toți nativii unei anumite zodii). El poate fi parțial adevărat, și poate funcționa din când în când, dar nu reprezintă un instrument astrologic autentic, și cu atât mai puțin unul spiritual.

De ce multe persoane, mai ales cele care se conduc după o minte logică, nu cred în horoscop? Pentru că au verificat în timp și au constatat (pe bună dreptate) că de cele mai multe ori acesta nu funcționează. De ce nu funcționează? Pentru că, după cum ziceam mai sus, pentru a îngloba în “aceeași oală” pe toți nativii unui semn, este luat în considerare un singur aspect (poziția Soarelui din astrogramă); mai mult, chiar și pozitia acestuia variază de la un om la altul. Evident ca în aceste condiții horoscopul “nu mai funcționează”! O astrogramă este un tot unitar care poate fi împărțit în nenumărate aspecte și detalii care compun studiul ei, unele mai importante, altele mai puțin. Se nasc astfel în cazul fiecărei astrograme o sumedenie de “nuanțe” dintre care, în calculul unui horoscop, doar una este luată în considerare. Șansele ca în viața unui individ oarecare să se petreacă evenimente prezise de horoscop este infimă. Personal, tind să cred că atunci când asta se întamplă, mai degrabă decât influența și “alinierea” energiilor astrale este în joc sincronicitatea divină care este mai presus de astrologie, sau puterea minții noastre care, citind horoscopul a atras vreun anume eveniment în viața noastră tocmai deoarece credeam în el; și care nu prea are de a face cu astrologia.

Dacă doriți să folosiți astrologia într-un mod adecvat, propriu acesteia, vă sfătuiesc cu drag și încredere să vă comandați o analiză astrologică facută de un astrolog specialist, sau să vă prezentați la o consultație astrologică, și analiza sau înregistrarea consultației să o citiți/ascultați de mai multe ori ulterior. Și zilnic, în loc sa  citiți horoscoape, este infinit mai util să vă opriți din când în cand, mai ales în mijlocul unor acțiuni, porniri emoționale, stări nedorite, etc, și să vă reamintiți ce a scris/spus astrologul în analiză: “ai de lucrat acolo pentru ca în viața ta să se petreacă transformarea ce ți-o dorești”. Citirea zilnică a vreunui horoscop vă va consuma cu certitudine niște minute din viață. Inutil, evident. Aprofundarea analizei astrologice individuale însă, făcută cu consecvență, o să vă conducă spre un punct în care o să vă întrebați: “dar unde a dispărut obiceiul ăla prost pe care îl aveam mai demult?”, sau “uite, de o vreme încoace nu mai trăiesc starea aia tâmpită”, sau “mă înțeleg de minune cu X-ulescu, acum că știu care sunt “parametrii” relației noastre”.

Vorbeam mai devreme despre astrologul specialist. Atenție, există “astrologi specialiști” care creează interpretările astrologice într-un mod “matematic”, după șabloane predefinite, de obicei cu ajutorul unui program pe calculator. Evident că, pe lângă horoscop este o metodă nespus de utilă, dar nu vizează o perspectivă holistică, integratoare a ființei, și aspectele “de finețe” ale astrogramei. Marea “hibă” a acestui stil de interpretare este că, în loc să rezolve anumite paradoxuri ale ființei, ea este de obicei plină de contradicții sau lucruri care “nu se leagă” unul cu altul. E ca și cum ai spune cuiva: “ești un trunchi + cap + patru membre, adunate relativ coerent, și asta te face om” în loc să îi spui: “ești o ființă umană (eventual minunată) care are mai multe părti, fiecare are un scop precis și ele se integrează armonios într-un tot unic și coerent care ești tu” .

Pe scurt, horoscopul folosește elemente din astrologie, dar într-un mod în care eficiența acestora este redusă aproape la zero. În analiza unei astrograme se folosesc toate elementele necesare, “personalizate” individual, și scopul nu este acela de a afla constant ce ni se petrece peste x ceasuri, ci cum ne putem transforma pe baza potențialului ce îl avem, în acord cu necesitățile care există, prin evitarea greșelilor din trecut și prin adaptarea la viitorul ce se prefigurează.

Așadar:

La ce folosește astrologia: cunoaștere profundă, atât personală cât și în cadrul relațiilor, instrument de evoluițe spirituală, instrument predictiv în sensul că putem ori să fim pregătiți atunci când viața urmează să ne servească “un șut în fund”, fie putem folosi la maxim anumite perioade benefice prognozate.

La ce folosește horoscopul: la joculețe de genul “hai sa vedem dacă se potrivește” 🙂

Prof. astrolog Daniel Iepure, iunie 2012

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *